ПАЛЕ, 10. јула – Из Општинског одбора Демократског савеза Пале саопштено је да су изненађени данашњим саопштењем паљанског Савеза независних социјалдемократа и низом, како кажу, изнесених неистина и злонамјерних коментара.
ДЕМОС - Фото: РТРС

Из паљанског ДЕМОС-а наводе да је током протеклих осам година ова партија представљала поузданог и стабилног партнера не само СНСД-а, већ и свих грађана Пала, у даљем развоју општине и услова живота свих суграђана.

– Све те године у ДЕМОС-у смо вјеровали у сарадњу и добре међусобне односе, али на основу свега што смо данас имали прилику прочитати, закључујемо да смо у то вјеровали само ми, док су наше колеге из СНСД-а, очигледно, само чекале прву прилику на којој ће показати право лице и оно што мисле о нама. Жалосно је што, у сврху политичке кампање, причају неистине о пословању предузећа којима руководи кадар ДЕМОС-а, посебно јер су све те информације лако провјерљиве и доступне, како нашим грађанима, тако и широј јавности. Не желећи да улазимо у полемике и доказивања, суд о томе како предузећима руководи наш кадар препустићемо запосленима у тим предузећима и нашим суграђанима који то, ипак, најбоље знају – додаје се у саопштењу.

Реагујући на саопштење Општинског одбора СНСД-а Пале, из паљанског ДЕМОС-а наводе да тензије од СНСД-а започињу оног момента кад је њихова партија саопштила да има кандидата за начелника општине.

– Наша понуда је била да заједнички кандидат наше коалиције буде из ДЕМОС-а, што локални СНСД није прихватио. Након низа разговора одлучено је, а и договорено на нивоу два предсједника странака, да у изборну трку идемо са два кандидата – наводи се у саопштењу.

Општински одбор ДЕМОС-а подсјећа да је СНСД почетком јуна саопштио име свог кандидата, а ДЕМОС неколико дана касније.

– Након тог дана започињу напади на нашу странку, а неколико дана касније смијењен је и наш кадар у општинској управи. Трудећи се да покажемо разумијевање у такву логику развоја догађаја, а и из поштовања према заједничким годинама рада, ДЕМОС није реаговао на ове нападе и смјене. До данас ДЕМОС ни на који начин није нападао СНСД на локалном нивоу, нити покушао да умањи досадашње резултате рада актуелног начелника Бошка Југовића и скупштинске већине, чији смо донедавно и сами били дио – додаје се у саопштењу.

Из паљанског ДЕМОС-а кажу да ће са том праксом наставити и у наредном периоду, а искрено се надају и апелују на СНСД да промијени приступ и, како кажу, не трује јавност непотребним тензијама и, још горе, изношењем низа неистина.

О томе да су, како сматрају, квалитет њиховог кандидата препознали и грађани и друге политичке партије, говори подршка коју им пружају, а на грађанима је да дају свој суд 6. октобра на локалним изборима.

Из паљанског ДЕМОС-а наводе да је ова странка отворена за разговоре са свим политичким опцијама и да ће разговарати и прихватити подршку свих оних субјеката који подржавају њихову визију развоја општине Пале.