БАЊА ЛУКА, 01. септембра – СДА жели санкције за појединце из српског народа мислећи да ће на тај начин извршити унитаризацију БиХ, поручио је за АТВ предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић.

Говорећи о најавама Шефика Џаферовића, бошњачког члана Предсједништва БиХ, да ће од Kристијана Шмита тражити смјену Милорада Додика, Чубриловић каже да је то “њихова жеља, циљ и не бирају начин како да то реализују”.

“Није ништа ново што чланови СДА или њихови високи функционери желе да санкционишу некога из реда српског народа, то је уосталом уграђено у све њихове програме и активности које СДА проводи на простору БиХ, мислећи на тај начин да ће извршити унитаризацију. То је њихова жеља, њихов циљ и не бирају начин како да то реализују. Вјерујем да ће и овај њихов потез, као што је тражење смјене члана Предсједништва, остати у домену жеља као и многи други циљеви”, рекао је Чубриловић за АТВ.

Предсједник Народне скупштине каже да би такав потез био погубан и могао довести до нестанка БиХ.

“Не треба сада ништа нагађати. Ја не вјерујем у то, обзиром на однос у међународној заједници и ставове појединих великих земаља, то би било погубно, јер би то био још један потез, попут Инцковог закона, за нестанак БиХ”, рекао је Чубриловић.