ЗВОРНИK, 13. јула –Након одличног изборног резултата који је ДЕМОС остварио на локалним изборима, фокус нашег политичког дјеловања усмјерен је на опште изборе идуће године на којима очекујемо освајање два мандата у Народној скупштини Републике Српске из регије Бирач – изјавио је предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а за Бирач Синиша Мијатовић.

Он подсјећа да је ДЕМОС на локалним изборима освојио 8.500 гласова у Изборној јединици 7, због чега су оправдане процјене да би странка у овој регији могла да обезбиједи најмање два директна посланичка мандата.

-Повјерење у ДЕМОС сваким даном јача, посебно ако имамо у виду да наши изабрани представници у локалним заједницама већ увелико раде на реализацији програма и циљева које су износили у кампањи. Ми нисмо давали нереална обећања, већ она која су спроводива и која се тичу свакодневног живота највећег броја грађана.Такво дјеловање настављамо и убудуће и вјерујемо да ће то бирачи препознати на наредним изборима и дати повјерење нашим кандидатима који ће сигурно сав свој политички ангажман усмјерити ка рјешавању питања која су од непосредног интереса и потреба грађана и њиховог свакодневног живота, али и ка изградњи стабилне, демократске и просперитетне Републике Српске – истиче Мијатовић.

На протеклим локалним изборима ДЕМОС је остварио одличан изборни резултат који га је позиционирао као другу странку по јачини унутар коалиције на републичком нивоу. Kолико та чињеница даје вјетар у леђа ДЕМОС-у да на општим изборима оствари још бољи резултат?

Оно што често истичем јесте чињеница да је ДЕМОС једина странка која је за непуне двије године свог постојања успјела да освоји више од 40.000 гласова и да и данас биљежи константан раст повјерења грађана. Све то је захваљујући, прије свега, чињеници да смо стално присутни на терену, да ослушкујемо потребе грађана и радимо на њиховој реализацији. Томе свакако треба додати и озбиљну кадровску политику коју водимо, јер на нашим листама су увијек људи који су остварени у својим професијама и који су препознатљиви у својим срединама. Такву праксу настављамо и убудуће и вјерујем да заједничким и преданим радом цјелокупног чланства можемо обезбиједити да ДЕМОС послије општих избора наредне године буде међу четири најзначајаније политичке странке и Републици Српској и да остане друга политичка странка у садашњој коалицији.

ДЕМОС је на локалним изборима остварио најбољи резултат управо у Зворнику, односно у регији Бирач. Може ли се тај успјех поновити и на општим изборима?

Ми снажно вјерујемо у то јер, прије свега, вјерујемо у своје људе и њихову преданост да раде на добробит грађана наше регије, али и читаве Републике Српске. Kада погледате само Зворник, он је у протеклих десет година постао једно од највећих градилишта у Републици Српској, а свој допринос у томе дали су и наши кадрови у локалним институцијама који учествују у креирању и доношењу најбољих рјешења за развој нашег града. Несумњиво, наставићемо и убудуће да радимо на пројектима који ће омогућити привредни развој Зворника и запошљавање, првенствено младих, који су наша покретачка снага. У том смислу вјерујемо и да ће повјерење наших суграђана у нас и наш рад несумњиво расти.

Kао потпредсједник Скупштине града Зворник како оцјењујете досадашњи рад новог сазива локалног парламента?

Нови сазив Скупштине града Зворник до сада је одржао четири сједнице, а у припреми је пета на којој ће се, између осталог, расправљати о извршењу буџета у прва три мјесеца ове године, реализацији капиталних инвестиција, стратегији развоја града, рјешавања проблема градског удружења пензионера… Дакле, све су то теме које се тичу побољшања квалитета живота наших грађана и у том смислу сам задовољан динамиком којом засједамо и доносимо одлуке које несумњиво доприносе развоју наше локалне средине. Скупштина града Зворник сигурно је један од успјешнијих локалних парламената у Републици Српској и по броју одржаних сједница и одлука које се доносе.

Kако оцјењујете сарадњу са градоначелником Зораном Стевановићем?

Градоначелник Зоран Стевановић је на протеклим локалним изборима убједљиво побиједио што је доказ да је и коалиција ДЕМОС-а и СНСД-а веома јака. Управо, захваљујући нашој досадашњој успјешној сарадњи и одличним коалиционим односима настављамо да заједничким снагама градимо Зворник и стварамо услове за љепши и квалитетнији живот наших суграђана.