БАЊА ЛУКА, 8. марта – Ускоро је избор за кључ града Бања Луке, а по сазнањима из медија имамо два приједлога, подсјетио је Слободан Станаревић, одборник у Скупштини града Бањалука и предсједник Градског одбора ДЕМОС-а у Бањалуци.

“Обе предложене личности су са разлогом кандидати за ово признање. Предсједник Србије Александар Вучић је и за Град и за Републику је веома битан и има потпуне заслуге за кандидатуру. Други приједлог је млада глумица Биљана Чекић из филма “Дара из Јасеновца” која је све страхоте тог мјеста и времена у наша срца унијела на начин као да смо свједоци свега”, осврнуо се Станаревић.

’’Међутим, мој приједлог, као и приједлог Градског одбора ДЕМОС-а, јесте човјек који је овај град задужио за сва времена и који је персонификација свега оног што је значило или требало значити вријеме у којем је радио оно што је најбоље знао. Крајишник, војник, живио и умро у овом граду, један од најбитнијих војсковођа прошлог рата и један од твораца операције “Коридор”. Човјек који никада не смије да оде у заборав, као и ниједан други учесник рата од 1992. до 1995. То је херој, генерал Славко Лисица. Захваљујем се породици на сагласности за постхумну кандидатуру. Не дам да заборавимо хероје и никад нећу дати”, закључио је Станаревић.