БАЊА ЛУКА, 3. ФЕБРУАРА – Замјеник предсједника Демократског савеза (ДЕМОС) Споменка Стевановић изјавила је данас да је та странка, за мање од мјесец дана од оснивања, успјела да изгради јаку инфраструктуру широм Републике Српске.

”Задовољни смо стањем на терену и огромном енергијом, која се осјети у нашем чланству”, рекла је Стевановићева.

Она је додала да људи у ДЕМОС-у дијеле исте вриједности и да су својим досадашњим радом показали да су спремни да, заједно са коалиционим партнерима, у постојећем капацитету преузму одговорност за вођење Републике Српске.

”Тамо гдје су кадрови ДЕМОС-а нема афера и лоповлука, јер на одговорна мјеста постављамо часне и одговорне људе, којима су просперитет Републике Српске и стварање услова за бољи живот наших грађана испред и изнад свих осталих интереса”, истакла је Стевановићева.

Стевановићева је подсјетила да су она и још три посланика у Народној скупштини Републике Српске брутално избачени из ДНС-а, јер нису прихватали да буду марионете у рукама неколико моћника, који су приватизовали ту странку и ресурсе, који су јој дати на управљање.

”То је први случај у историји парламентаризма у Републици Српској да се група људи, не марећи за последице, отворено и бескомпромисно супроставила тајкунима и њиховом моделу политичког дјеловања у оквиру једне партије, који је био усмјерен само на остваривање личних интереса”, нагласила је Стевановићева.

Она је додала да је већина часних чланова ДНС-а напустила ту странку и приступила ДЕМОС-у, јер нису пристали да им страначку политику кроје придошлице, које су преко ноћи и без било каквих заслуга постајале страначки функционери.

”Чак и са ове временске дистанце могу рећи да смо направили прави потез са формирањем ДЕМОС-а, јер смо људима који су годинама с нама омогућили да политичко дјеловање наставе у странци у којој се дата ријеч поштује и у којој нема политичких дилетаната, који су спремни да зарад својих личних интереса погазе достојанство часног чланства и изиграју договоре са коалиционим партнерима”, изјавила је Стевановићева.

Стевановићева је напоменула да ДЕМОС-у свакодневно приступа велики број нових чланова, од Требиња до Новог Града, додајући да ће ускоро тој странци приступити и неколико одборника, као и комплетни локални одбори политичких партија у више општина Републике Српске.