ФОЧА, 27. октобра – Потпредсједник ДЕМОС-а Споменка Стевановић рекла је данас у Фочи да вјерује да ДЕМОС на предстојећим локалним изборима може да постане друга странка по снази у оквиру владајуће коалиције, а четврта укупно у Републици Српској, рачунајући и позицију и опозицију.

Са предизборне трибине ДЕМОС-а у Фочи поручено је да је циљ странке освајање 60 одборничких мандата у Српској, од чега четири у фочанском парламенту, као и три начелничка мјеста.

Стевановићева је позвала све политичке субјекте да кампању проведу демократски, фер и поштено, да размјењују ставове, а не увреде.

“ДЕМОС се управо тако и понаша, радимо и радићемо на слози и стабилности, а не на подјелама”, рекла је Стевановићева.

Она је изразила увјерење да ће будући одборници ДЕМОС-а и носиоци извршних функција оправдати повјерење грађана, чиме ће странка додатно ојачати пред опште изборе 2022. године.

“Позвала бих све гарађане да у што већем броју изађу на изборе, да гласају у складу са својим увјерењем, да изборни резултати буду израз воље грађана. Такође, поново бих позвала ЦИK да спријечи очигледне покушаје крађе гласова путем поште, јер уколико се то не спријечи неће бити постигнут основни циљ – да резултати буду израз воље грађана”, навела је Стевановићева.

Она је додала да ДЕМОС у Чајничу очекује освајање два мадната и побједу свог кандидата Бојана Танасковића за начелника општине.

Предсједник Општинског одбора ДЕМОС-а Фоча и носилац листе за одборнике у Скупштини општине Фоча Споменко Стојановић рекао је да се странка не бави мегаломанским пројектима, који не зависе од локалног парламента, већ о реалним пројектима које будућа локална управа може да реализује.

“Међу пројектима за које се ми залажемо је изградња новог дома здравља, који је потребан овом граду, поред квалитетне болнице коју имамо, јер постојећа зграда не може да испуни услове које грађани очекују. Предложићемо да се измјести Ватрогасни дом на прикладнију локацију, са које би се брже реаговало када је то потребно, а да се на постојећој згради надзида један спрат да се смјесте све републичке институције које су у Фочи у подстанарском односу”, рекао је Стојановић.

Он је истакао да ДЕМОС у Фочи снажно подржава кандидата СНСД-а за начелника општине Милана Вукадиновића.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Херцеговина Слободан Шараба рекао је да је фочански одбор без дилеме најјачи општински одбор ове странке у изборној јединици девет.

“ДЕМОС ће и послије ових избора у Фочи представљати озбиљан политички фактор, који ће заједно са другим колалиционим партијама чинити стабилну скупштинску већину”, рекао је Шараба.

Трибини ДЕМОС-а присуствовао је и кандидат СНСД-а за начелника Фоче Милан Вукадиновић, који је захвалио за подршку, истакавши да ће заједно радити на развојним пројектима.

“Прије свега мислим на инфаструктуру, затим на подстицаје за запошљавање. Приоритет нам је да задржимо младе људе и младе брачне парове”, истакао је Вукадиновић.