БАЊАЛУКА, 23. ЈУНА  – Шеф Клуба посланика Демоса Споменка Стевановић рекла је да Нацрт закона о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину треба усвојити, јер је то један од услова за успоставу правне државе, те ефикасну борбу са корупцијом и сивом економијом.

“Видимо да неки раде за одређену плату или уопште не раде, а имају енормно богатство за које се не зна како је стечено”, рекла је Стевановићева током посланичке расправе у Народној скупштини Републике Српске о Нацрту закона о утврђивању поријекла имовине и посебном порезу на имовину, који је предложио Клуб посланика СНСД-а.

Она је напоменула да овај нацрт закона представља лекс специјалис у односу на Закон о пореском поступку Српске и Закон о порезу на доходак.

“Гласаћемо за овај закон који треба важити за све грађане, али у фокусу треба да буду функционери, транзициони бизнисмени, лица блиска криминалу… Очекујем јасан, спроводив и добар закон за ефикаснију борбу против корупције и сиве економије, што би допринијело пуњењу буџета, а тиме и развоју”, рекла је Стевановићева.