БАЊАЛУКА, 24. АПРИЛА  – Шеф Клуба посланика Демоса у Народној скупштини Српске Споменка Стевановић сматра да је добро што је повучена одредба Нацрта закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру која се односи на неовлаштено фотографисање или снимање службеника државних органа, привредних друштава и других правних лица када врше своје функције.

“Када је ријеч о држању опасних животиња без надзора, њихово вођење без повоца изазива страх код људи, а нарочито дјеце, и ми смо за то да предложене казне буду повећане”, рекла је Стевановићева током посланичке расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о јавном реду и миру.

Говорећи о непријављивању прекршаја јавног реда и мира, она је навела да су на друштвеним мрежама објављивани бројни снимци немилих сцена из школских дворишта и са спортских терена, а грађани их нису пријавили полицији.

“Измјене овог закона требало би да подигну одговорност свих грађана да јавни ред и мир буде успостављен и да друштво што боље функционише. Циљ је да грађани у што већем капацитету остварују своја права и слободе, а да при томе не угрожавају права и слободе других”, објаснила је Стевановићева.