ЗВОРНИК, 09. септембра – Носилац листе Демократског савеза – ДЕМОС за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици седам Споменка Стевановић изјавила је да је суштина политичког програма и дјеловања ДЕМОС-а јака и стабилна Република Српска.

Стевановићева је нагласила да ДЕМОС, на основу досадашњег рада и тренутног стања на терену, очекује најмање шест посланичких мандата у Народној скупштини Републике Српске и један у парламенту БиХ.

Што се тиче регије Бирач, истакла је, ДЕМОС ће сигурно остварити један директан мандат у Народној скупштини Српске, а бориће се и за други директан мандат.

Она је нагласила да ДЕМОС на изборе излази са реалним и јасно конципираним програмом, а да су највећа снага ове партије људи који су одговорно, стручно и поштено обављали високе и бројне друге функције у Републици Српској.

„Чврсто смо опредијељени за јачање и стабилност Републике Српске. Наши циљеви су убрзање економског развоја, квалитетно образовање и здравство, уређен јавни сектор, бољи положај пензионера, социјално угрожених категорија становништва, борачке популације, једном ријечју, бољи живот свих наших грађана“, поручила је Стевановићева.

Нагласила је да су кандидати ДЕМОС-а остварени и успјешни људи у политици, образовању, здравству, науци и бројним другим областима друштва који политику доживљају као обавезу, а не као привилегију.

„Мандате наших људи нису обиљежили афере и скандали, већ резултати, одговорност и конкретна рјешења. За ДЕМОС ће гласати бирачи који нас знају као одговорне и умјерене људе који ће увијек тежити компромису и договору. Спремни смо да се поредимо са свима, али по способности, знању и успјешности“, закључила је Споменка Стевановић.