ЗВОРНИК, 15. АПРИЛА – Замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић рекла је Срни да ова политичка партија истински подржава скуп који је најавила Борачка организација Републике Српске /БОРС/ за сриједу, 20. априла у Бањалуци под слоганом “Слобода”.

“За мене је било за очекивати да ће БОРС овако реаговати на организоване нападе на Републику Српску, њено руководство и народ, имајући у виду чињеницу да су борци, поред оних који су, нажалост, погинули, најзаслужнији за стварање Републике Српске”, рекла је Стевановићева.

Она је додала да борци имају потпуно право да на тај начин изражавају свој став и врсту противљења на сталне нападе на Републику Српску.

Стевановићева сматра да и политичари Републике Српске, као што је и БОРС нашао начина да скупом и протестима изрази неслагање са нападима на Републику Српску, морају на свој начин да одговоре на ове нападе који иду у континуитету, без престанка.

“Нама је у овом моменту неопходно политичко јединство којег у овом тренутку, нажалост, немамо, али се надам да ће бити постигнуто у обиму који је потребан да се уједињени боримо и изборимо за Републику Српску у оквиру дејтонске БиХ”, рекла је Стевановићева.

Говорећи о најновијим потезима Кристијана Шмита и коришћењу бонских овлашћења, Стевановићева је рекла да он нема право наметања ни одлука ни закона у БиХ јер није прошао потребну процедуру која је предвиђена за именовања на функцију високог представника.

“Ушли смо у једну компликовану политичку ситацију коју су, нажалост, својим поступцима и у ранијем времену креирали високи предстваници, а ту мислим и на министра иностраних послова у Савјету министара Бисеру Турковић која активно ради у корист бошњачког, а на штету српског народа”, рекла је замјеник предсједника ДЕМОС-а.