БАЊА ЛУКА, 9. фебруара – Шеф Клуба посланика ДЕМОС-а у Народној скупштини Републике Српске  Споменка Стевановић затражила је данас од министра енергетике и рударства Републике Српске Петра Ђокића да се, прије доношења коначне одлуке о спровођењу планирног процеса реорганизације предузећа у оквиру „Електроприведе Републике Српске“, још једном размотри одлука о гашењу радне јединице у Шековићима, јер би тај потез додатно отежао живот становника ове локалне заједнице, али и опстанак привредних субјеката на том подручју.

”Овом приликом још једном желим да напоменем да општина Шековићи спада у ред изразито неразвијених општина у Републици Српској, те да је електродистрибутивна мрежа на њеном подручју у изузетно лошем стању. Често се дешавају озбиљни кварови, које радници тамошње радне јединице у кратком року отклањају. Очекујем од министра Ђокића да се у наредном периоду додатно ангажује на рјешавању овог проблема, да тражи потребне информације од представника „Електроприведе“, да анализира проблем и нађе рјешење, које ће ићи у правцу несметаном функцонисању електропривредног сектора, али и нормалног живота и рада људи, који живе на том подручју и наравно привредних субјеката, који егзистирају на подручју општине Шековићи”, нагласила је Стевановићева.

Она је изразила сумњу да приликом израде плана реорганизације „Електропривреде Републике Српске“, у случају Шековића, нису поштовани сви критеријуми, попут потрошње електричне енергије, дужине електромреже, број трафостаница…

Стевановићева је затражила одговор на питање како је могуће да радне електродистрибутивне јединице настављају да егзистрају у већини околних општина, чак и у неким мјесним заједницама, а да су баш Шековићи на листи за гашење, нагласивши да не жели да вјерује да је та одлука политичка.

Према њеним ријечима, Шековићи као изразито неразвијена општина, очекују подршку републичких власти, а гашење електродистрибутивног предузећа сасвим сигурно неће допринјети развоју ове локалне заједнице.