БАЊА ЛУКА, 27. ДЕЦЕМБРА – Замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић изјавила је данас да је тврдња Ненада Нешића да се у оквиру ДНС-а анализира покретања иницијативе за смјену предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића најобичнија глупост.

”Бавити се на тај начин предсједником Чубриловићем, само пар сати након што је због здравствених тегоба примљен у бањалучки Клинички центар, може само особа без части, образа и карактера, а Нешић је овим потезом показао да то свакако јесте”, рекла је Стевановићева.

Она је нагласила да Нешић и људи попут Нешића нису ни бирали нити ће смјењивати предсједника парламента, додајући да се овом изјавом Нешић још једном, по ко зна који пут, нашао на дну политичке канализације у Српској.

Додала је да је његова изјава наишла на згражавање не само код чланства ДЕМОС-а и коалиционих партнера у Српској, него код комплетне јавности.

Она се захвалила великом броју новинара и медијских кућа, који су јуче бојкотовали да објаве Нешићеву небулозну изјаву, без обзира на његова инсистирања, додајући како је то јасан знак да честитост и људског и добром дијелу медија у Српској још увијек постоји.

Према њеним ријечима, здравствено стање предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића је сада стабилно.

Чубриловић је у четвртак примљен у УКЦ у Бањалуци због погоршања општег здравственог стања.