БАЊА ЛУКА, 04. септембра – Шеф Клуба посланика ДЕМОС-а у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић оцијенила је некоректним и срамним потез опозиције која је најавила одржавање такозваног парламента на отвореном, посебно јер долазе у вријеме када је Српска изложена притисцима са свих страна.

“У ситуацији када Република Српска проживљава притиске са свих страна, они унутар Републике Српске праве додатну тензију и подјеле, и то у тренутку када сви треба да будемо јединствени”, рекла је Стевановићева.

Стевановићева каже да је Народна скупштина Републике Српске мјесто на којем се износе ставови, док би планирани скуп опозиције представљао ванинституционално дјеловање.

“Понашање опозиције показује да им је много важнија власт него Република Српска. Мислим да то грађани већ увиђају и да ће своје мишљење о понашању и власти и опозиције дати на наредним изборима”, оцијенила је Стевановићева.

Представници опозиције раније су најавили да ће се у четвртак, 7. септембра, одржати, како су га назвали, парламент на отвореном, након што није прихваћен њихов захтјев за одржавање посебне сједнице Народне скупштине.