БАЊАЛУКА, 24. ДЕЦЕМБРА  – Шеф клуба посланика Демоса у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић рекла је Срни да је потребно вратити дигнитет овом законодавном тијелу, те што прије ући у измјену пословника парламента.

Коментаришући јучерашњу посебну сједницу Народне скупштине Српске, Стевановићева је оцијенила да је то више била демонстрација примитивизма, некултуре и покушаја прављења циркуске представе, те урушавања дигнитета парламента.

“Опозиција је дубоко фрустрирана губитком власти у Сарајеву. Подсјетили су ме на дијете коме је одузета играчка, која и није била њихова. Ушли су у власт 2014. године, те су, иако су изборни губитници, мислили да ће још три године да продуже да се играју том играчком која се зове власт у Сарајеву”, рекла је Стевановићева.

Она је навела да је став Клуба посланика Демоса да је на некултуру и примитивизам потребно одговорити пристојошћу и конструктивним радом, који ће допринијети да се донесу добра законска рјешења за све грађане Српске.

“Чињеница је да сви морамо да порадимо на томе да вратимо дигнитет Народној скупштини и што прије морамо кренути у измјену пословника у раду парламента, првенствено на дијелу који се тиче повреде пословника”, рекла је Стевановићева.

Она је додала да је садашњи пословник превазиђен у већини земаља.

“Имамо рјешење да када дође до повреде пословника, ми гласамо и утврди се да је дошло до повреде, али посланик не сноси никакву санкцију због тога и тако унедоглед”, рекла је Стевановићева.