БАЊАЛУКА, 23. ЈУНА – Члан Одбора за ревизију Народне скупштине Републике Српске Споменко Стојановић каже да је вербални напад посланика у Клубу СДС-а Небојше Вукановћа на главног ревизора Српске Јову Радулића непримјерен чин, те да је изененађен да се нешто тако може дешавати у овом високом дому.

“Сматрам да у Народној скупштини све треба да буде на културном нивоу, да постоје нормалним односи и комуникација. Међутим разочаран сам што то није баш тако”, рекао је Стојановић.

Према његовим ријечима, чланови Главне службе за ревизију нису заслужили да се неко тако односи према њима, додавши да и уколико постоји сумња да ревизија не ради како треба, постоји начин да се то провјери.

“Изненађен сам таквим наступом и очекујем у једном оваквом дому да све буде на врхинском нивоу. Нас је изабрао народ и представљамо народ, а не да шаљемо ружну слику”, навео је Стојановић.

Он сматра да неки људи не заслужују да улазе у Народну скупштину Републике Српске и да би требало да се тражи психо тест не само за посланике, већ и за запослене у парламету.

“Не желим никога да увриједим, али ако би направили неку психоанализу, питање је ко би ту могао да улази”, навео је Стојановић.

Он наглашава да је сједница Одбора заказана на вријеме, да су имали кворум, те да су јој присуствовали и представници Главне службе ревизије јавног сектора и представници институција које су имале ревизорске извјештаје.

Стојановић је навео да је Вукановић тражио да се на дневни ред уврсти додатна тачка о раду Главне службе ревизије у смислу ревизија које су “фризиране” и набавке намјештаја за потребе Службе.

“Сасвим коректно је предсједник Одбора упозорио да је то озбиљно и да би то требало да се разматра на некој од наредних сједница, јер је неопходно вријеме за припрему”, навео је Стојановић.

Он каже да је Вукановић и даље вербално нападао главног ревизора Јову Радукића, који је са сарадницима напустио сједницу.

“Вукановић је отишао за њима, а шта се дешавало по ходницима не знам”, нагласио је Стојановић.

Посланик у Клубу СДС-а у Народној скупштини Српске Небојша Вукановић објавио је на свом блогу видео у коме се види како по ходницима Народне скупштине Српске иде за главним ревизором Српске Јовом Радукићем, снима га и поставља му питања о тендерима, јавним набавкама, запошљавању.