ФОЧА, 2. ФЕБРУАРА – Потпредсједник Демократског савеза (ДЕМОС) и предсједник фочанског одбора те странке Споменко Стојановић изјавио је данас да је 98 одсто бившег чланства ДНС у Фочи приступило ДЕМОС-у.

’’У фочанском ДНС-у је остало пет-шест пензионера са члановима уже породице’’, рекао је Стојановић.

Коментаришићи тврдње функционера ДНС-а Ненада Нешића и Славка Дангубића да су у фочански ДЕМОС отишли само функционери и директори, Стојановић је рекао да се ради о бесмислицама.

’’Да је стање онакво каквим га Нешић и Дангубић представљају, испоставило би се да ДЕМОС у Фочи има више од 700 директора и функционера, јер фочански ДЕМОС тренутно има толико чланова’’, рекао је Стојановић.

Стојановић је нагласио да су неистините и тврдње Нешића и Дангубића да су чланови ДЕМОС-а у Фочи напустили ДНС из личних интереса, подсјећајући да су он и још три посланика искључени из ДНС-а, јер су се супроставили Нешићу и њему сличним придошлицама у тој странци.

’’Из ДНС-а су искључени људи који су својом чашћу, угледом и поштењем добили подршку грађана и мандате у Народној скупштини Републике Српске за разлику од неких на супротној страни, који су мандате обезбиједили новцем сумњивог поријекла’’, рекао је Стојановић.

Стојановић је нагласио како му је жао Марка Павића, који је следећи на листи оних који ће бити понижени у ДНС-у, додајући да придошлице Павића неће искључити из странке, већ ће га прогласити за почасног предсједника.

’’Највише жалим за Драгутином Родићем, који је због придошлица изгубио мјесто које му припада у ДНС-у, а које увијек може добити у ДЕМОС-у’’, додао је Стојановић.

Стојановић је нагласио да је несретна и без перспективе она партија у чијем врху се налази Ненад Нешић, који је, како је рекао, главни узрочник распада ДНС-а.

Он је додао како је за све часне људе, који су напустили ДНС, представљало понижење то што је Марко Павић дао задатак управо Нешићу да предложи искључење из странке четири угледна народна посланика, који су нешто касније формирали ДЕМОС.

’’Бесмислено је да Нешић прича о личним интересима, јер је одмах по доласку у ДНС постао члан Предсједништва странке и директор Јавног предузећа ’’Путеви РС’’, што је наишло на огромно незадовољство чланства на терену’’, нагласио је Стојановић.
Он је истакао како му није јасно због чега се Нешић и њему слични баве ДЕМОС-ом, додајући како би им било паметније да се позабаве стањем у свом дворишту.

’’Ми смо снагу ДЕМОС-а у Фочи показали на оснивачкој скупштини на којој је било присутно више од 400 наших чланова. Видјећемо колико ће људи доћи на оснивачку скупштину ДНС-а’’, поручио је Стојановић.