ФОЧА, 2. јануара – Високи функционер Демократског савеза (ДЕМОС) и посланик у Народној скупштини Републике Српске Споменко Стојановић рекао је да су се некадашњи чланови ДНС-а одлучили да формирају нову политичку партију након свакодневног прилива подршке широм Републике Српске, многих градских и општинских одбора.

Он је навео да је главни разлог размимоилажења са остатком ДНС-а избор и дјеловање потпредсједника партије који су дошли из других партија зарад обећаних позиција.

“У нашем програму биће заступљени они принципи које смо некада имали у ДНС-у из 2000. године. Ријеч је само о томе да нисмо били сагласни са неким људима који су очекивали позиције, а неки од њих су дошли у партију само пар мјесеци прије избора”, рекао је Стојановић.

Он је навео да је 95 одсто чланова фочанског ДНС-а, међу њима и сви одборници и функционери странке, пришло новој политичкој опцији.
“Широм Српске сваки дан нам се јављају нови одбори. Многи од наших чланова нису информисани добро шта се дешава, а када добију праве информације онда доносе и праве одлуке”, рекао је он.