ДОБОЈ, 17. ЈУНА – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловиће изразио је задовољство што је на данашњој сједнци Главног одбора у Добоју завршено конституисање руководства странке, те што је једногласним избором потврђена кадровска политика коју води ДЕМОС.


Чубриловић је рекао новинарима у Добоју да су за замјеника предсједника и генералног секретара странке реизабрани Споменка Стевановић и Боран Босанчић.

Изабрани су и потпредсједници из изборних јединица: Владимир Јанковић, Чедомир Стојановић и Ацо Станишић

 

Он је истакао да је ДЕМОС и на овој сједници показао да има критички став према свим појавама које успоравају реализацију пројеката.

“При томе мислим и на договоре унутар коалиције”, рекао је Чубриловић и додао да није лака координација у коалицији која има шест или седам субјеката.

Из тог разлога, каже Чубриловић, увијек имамо разумијевања зашто је то тако и никада нећемо ставити интерес појединца или једне политичке опције изнад интереса грађана и Републике Српске.

Он је рекао да ће ДЕМОС наставити да тражи компромисна рјешења и да се изналази што већи степен јединства, како би био кредибилан партнер свима који желе да на овом простору граде што принципијелније ставове.

Kоментаришући састанак премијера самопроглашеног Kосова Аљбија Kуртија и Kристијана Шмита, Чубриловић је рекао да ниједан, ни други немају политички кредибилитет.

“Знате да Република Српска не признаје Шмита, јер није легално изабран високи представник, док је Kурти одметнути политичар од своје сопствене земље и прави проблеме и свом народу и међународној заједници”, рекао је Чубриловић.