НОВИ САД, 26. мај – Предсједник Народне Скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и предсједник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор посјетили су данас Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду, те разгововарали о актуелним темама и о односима Републике Српске и Војводине.

Предсједник Чубриловић изразио је наду да Српска неће доћи у ситуацију да оскудијева у храни усљед глобалних кретања.

“Искрено се надам да нећемо доћи у такву ситуацију с обзиром на виталност коју данас показују тржишта Српске и Србије, као и на изванредне односе који владају између нас. Искуство нам говори да је и у најтежим тренуцима Србија међу нама, да је увијек ту да нам пружи апсолутну подршку”, рекао је Чубриловић.

Истовремено, предсједник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор рекао је да Војводина никад неће дозволити да оскудица хране угрози Републику Српску без обзира на глобалне геополитичке изазове.

“Kратко и јасно: Док Војводина буде имала шта јести, имаће и Српска”, рекао је Пастор одговарајући на питање да ли је Војводина спремна помоћи Српској уколико јој запријети оскудица хране усљед неповољних геополитичких кретања условљених сиутацијом у Украјини.