БАЊА ЛУКА, 19. фебруара – Срђан Ждеро изабран је данас у Бањалуци за предсједника Организације младих Демократског савеза – ДЕМОС у том граду.

Ждеро, који је изабран на Изборној скупштини Организације младих ДЕМОС-а Бањалука, одржаној у просторијама хотела “Талија”, рекао је новинарима да ће се са својим тимом и у сарадњи са искусним члановима трудити да допринесе циљевима странке и њеном што бољем резултату на предстојећим изборима.

Генерални секретар ДЕМОС-а Боран Босанчић рекао је да је избор Ждере један од потеза странке на плану кадровског и организационог јачања.

Он је рекао да је ДЕМОС већ почео припреме за предстојеће опште изборе у којима очекује добре резултате, а чему би требало да допринесу млади ове партије, посебно они у Бањалуци.

“ДЕМОС очекује шест мандата у Народној скупштини и један у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ. Ту је и подршка заједничким кандидатима који буду усаглашени у договору са коалицијом”, навео је Босанчић.

Он је позвао чланове и активисте странке да на изборима за чланове савјета мјесних заједница у Бањалуци подрже заједничку листу у којој учествује ДЕМОС заједно са коалиционим партнерима.

“Вјерујемо да ће сутра ова коалиција убједљиво побиједити с циљем наставка развоја Бањалуке”, рекао је Босанчић.

Слободан Станаревић из руководства ДЕМОС-а рекао је да је један од квалитета изабраног Срђана Ждере то што је запослен у реалном сектору, те да странка овим избором показује своја опредјељења у том смислу.