БАЊА ЛУКА, 17. јуна – Грађани ће од понедјељка, 19. јуна, моћи да користе јединствен ТАГ уређај за електронско плаћање путарине у Републици Српској и Федерацији БиХ, рекао је Срни вршилац дужности директора за техничке послове у “Аутопутевима Републике Српске” Слободан Станаревић.

Станаревић је појаснио да ће трошкови за кориснике остати исти, те да је ријеч о ТАГ уређајима истог типа.

“У уређајима ће бити инсталирана два рачуна – један ће бити намијењен за регистрацију пролаза на дијелу ФБиХ, а други на дијелу Српске, што ће допринијети да не дође до компликација у вези са тим ко, коме и колико дугује, него ће све бити чисто”, рекао је Станаревић.

Он је напоменуо да грађани који већ имају ТАГ уређај неће морати куповати нови, већ ће на њега инсталирати још један рачун.

Станаревић је рекао да је ријеч о почетку реализације пројекта који је договорен потписивањем Меморандума између предузећа “Аутопутеви Републике Српске” и “Аутоцесте Федерације БиХ”, додајући да је тестна фаза завршена и да је током ње све функционисало како треба.

“Замолио бих грађане за разумијевање јер тек креће реализација овог пројекта па се могу очекивати и одређене грешке. Надамо се да ће евентуалне грешке у скорије вријеме, најдаље до мјесец дана, бити отклоњене”, рекао је Станаревић.