БАЊА ЛУКА, 04. новембра – Слободан Станаревић, в.д. директора „Аутопутева“ Републике Српске и одборник ДЕМОС-а у Скупштини града Бањалука, током гостовања у емисији АТВ-а Тет-а-теТ коментарисао је поступке опозиције у Републици Српској након пораза на преотеклим Општим изборима у БиХ рекавиши да су они „трајно запечатили своју политичку каријеру“.

Он је назвао страшним све оно што се дешавало након 2. октобра, односно не прихватања пораза опозиције на изборима.

Kаже да сматра да су они изгубили кредибилитет.

Осврнуо се и на скуп пред РТРС-ом.

„Шта је РТРС крив у свему томе? РТРС вас звао, ви нисте дошли, која је поента да одете пред РТРС. Ја бих законом забранио окупљање пред институцијама, имате паркове, тргове да се окупљате, а не ту“, навео је Станаревић.

Он мисли да је опозиција играла неке своје игре да би се оправдали некима изнад њих, морали су да иду до краја, а тај крај је, каже Станаревић, био јуче.

„Нису се они доказивали својим гласачима говорећи ‘ми смо покрадени’, нисте покрадени, изгубили сте изборе нормално. Али кад неко већ у вас улаже и наду и труд и све остало, онда се морате оправдати овако“, сматра Станаревић.

Говорећи о резултатима ДЕМОС-а, Станаревић каже да је задовољан рекавши да је друга странка у коалицији са пет посланика у Народној скупштини Српке и једним на нивоу БиХ.