БИЈЕЉИНА, 15. септембар – Вршилац дужности директора предузећа “Аутопутеви Републике Српске” Слободан Станаревић изјавио је да ће се послије изградње дионице ауто-пута Бањалука–Београд кренути са изградњом ауто-пута Сарајево-Београд.

Он је истакао да је до сада уговорима покривено 60 одсто дионице, односно 120 километара ауто-пута Бањалука–Београд те да је остало да се уговори градња још 80 километара ауто-пута који ће повезати ова два града.

Станаревић је данас на свечаности поводом почетка изградње дионице ауто-пута Рача-Бијељина нагласио да се ради на јединственој таг наплати путарине (електронско плаћање путарине) у БиХ и Србији.

“Kада ми то усагласимо, прелазимо на хрватске `Аутоцесте` да усагласимо барем дионицу Београд-Загреб, тако да се може очекивати у наредном периоду јединствена таг наплата”, рекао је он.

Данас је у Бијељини одржана свечаност поводом почетка изградње дионице ауто-пута Рача-Бијељина којој су присуствовали предсједници Републике Српске и Србије, Жељка Цвијановић и Александар Вучић, српски члан Предсједништва Милорад Додик, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, премијер Радован Вишковић, министар саобраћаја и веза Српске Недељко Ћорић, те министри у Савјету министара и Влади Србије.