БАЊА ЛУКА, 07. новембра – Градски одбор ДЕМОС-а са оптимизмом ишчекује 15. новембар и изборе у Бањалуци, увјерен да ће се ДЕМОС-ови кандидати наћи у будућем сазиву Скупштине града, изјавио је Слободан Станаревић, предсједник бањалучке организације ДЕМОС-а.

Седмицу уочи избора, Станаревић истиче да, судећи по реакцијама са терена, ДЕМОС има разлога за оптимизам и да готово да нема сумње да ће бити дио новог скупштинског сазива и нове – старе владајуће коалиције.

“Сваки избори су тест за политичке партије, а поготово младе, попут ДЕМОС-а. Увјерени смо, међутим, да ћемо и овај тест успјешно положити и да ће нам бирачи указати повјерење. Послије 15. новембра, видимо се као важан дио владајуће коалиције, коју ће, ако је судити по већинском расположењу бирача, и у идуће четири године предводити актуелни градоначелник Игор Радојичић”, рекао је Станаревић.

Он је нагласио да не треба очекивати никакав преокрет у Бањалуци, чему се надају опозициони прваци.

“За бираче, основни параметар треба бити то шта неко оставља иза себе, а не шупље приче и нереална обећања. А, ако гледамо шта је урађено у протекле четири године, онда немамо никакве сумње да Бањалука остаје на садашњем курсу”, рекао је Станаревић.