ПАЛЕ, 14. априла – Зависно предузеће “Електродистрибуција” Пале усмјерило је све своје капацитете на то да и у овим тешким временима испорука електричне енергије свим њеним корисницима буде без прекида, падова напона и других сметњи, изјавио је за Срну директор овог предузећа Ацо Станишић.

Он је рекао да је цјелокупно пословање “Електродистрибуције” Пале организовано у складу са препорукама Републичког штаба за ванредне ситуације и надлежних институција, односно уз поштовање свих прописаних мјера заштите од вируса корона.

“Ангажован је минималан број извршилаца, неопходних за пословање предузећа. Све наше старије колеге, колеге слабијег здравственог стања, те оне чији посао је могуће вршити са друге локације, упутили смо на рад од куће”, додао је Станишић.

Он је навео да је паљанска “Електродистрибуција” имала амбициозне планове за ову годину, нагласивши да руководство предузећа неће одустати од њихове реализације након нормализације ситуације у Републици Српској.

“Свјесни смо да ће бити неопходно убрзати динамику споровођења пројеката, па у тренутним условима вршимо припрему оних сегмената пројеката које је могуће реализовати из властитих капацитета, попут пројектовања, планирања и организације законских, тендерских и других процедура”, рекао је Станишић.

Он је захвалио радницима “Електродистрибуције” на томе што у овим моментима дају свој максималан допринос да предузеће и у условима ванредне ситуације извршава све своје обавезе према корисницима.

“Више од 95 одсто радника нашег предузећа одазвало се препоруци Владе Републике Српске да дио своје нето плате за март уплате у Фонд солидарности за помоћ привреди Републике Српске, показујући тиме висок степен разумијевања проблема у којем се налазе сви наши пословни партнери и суграђани ангажовани у реалном сектору”, истакао је Станишић.

Он је подсјетио да је “Електропривреда Републике Српске” донијела одлуку о набавци десет респиратора, који ће бити донирани болницама у Републици Српској, додајући да је и “Електродистрибуција” Пале помогло здравственом систему Српске у борби против вируса корона.

“Сада је битно учинити све што је на нама, како бисмо што прије пребродили ситуацију у којој смо и наставили са свим оним активностима и пројектима на којима смо радили до прије мјесец дана”, истакао је Станишић.

Он је додао да се “Електропривреда Републике Српске”, а самим тим и паљанска “Електродистрибуција” налазе у процесу реструктурирања, чији је циљ успостављање ефикасног и профитабилног предузећа.

Један од првих задатака у овом процесу, истиче Станишић, јесте смањење броја радника којима је упућен позив за добровољни одлазак уз стимулативну отпремнину.

“На позив се пријавило 88 радника, што је више од броја радника колико је потребно смањити у овом процесу, али због ванредне ситуације све активности на овом пољу су стављене на чекање и биће настављене тек по нормализацији стања и услова пословања у Српској”, закључио је Станишић.