БАЊАЛУKА, 05. фебруар – Замјеник предсједника ДЕМОС Споменка Стевановић изјавила је Срни да је ова партија за годину дана, од када постоји, изградила снажну страначку инфраструктуру и формирала све страначке органе, тако да су у изборну годину ушли потпуно спремни.

Стевановићева је истакла да ниједна странка у историји Републике Српске није тако брзо и ефикасно као ДЕМОС изградила квалитетну инфраструктуру на терену, додајући да су за то заслужни истакнути чланови те странке у свим дијеловима Републике Српске.

– Очекујемо добар резултат на наредним локалним изборима. Добар резултат значи да ДЕМОС у свим локалним заједницама освоји одређени број одборничких мандата и да наши будући одборници и будући локални функционери живе, раде и дјелују у интересу грађана – рекла је Стевановићева.

Она је нагласила да је, и поред најава из појединих странака владајуће коалиције у Српској да ће локалне организације самостално одлучивати о предизборним и постизборним коалицијама, логично да ће у већини општина и градова, странке које тренутно чине власт на републичком нивоу коалиционо наступати на локалним изборима.

– Имајући у виду да у добром дијелу локалних заједницама имамо истакнуте, угледне, успјешне и препознатљиве људе, логично је да је на терену присутна жеља и амбиција да се уђе у кандидатуре за начелнике, односно градоначелнике. То је свакако сложено питање и ми ћемо у наредном периоду анализирати стање и сходно процјенама доносити одлуке по том питању – рекла је Стевановићева.