БАЊА ЛУКА, 24. август – Народни посланик ДЕМОС-а Споменка Стевановић тражиће да се измени законска регулатива како би се сузбило “мешетарење фирми које користе субвенције и подстицаје из буџета”.

“Подстицаји су добри, али треба их давати онима који раде коректно и законито. Не могу сад да наводим називе, али знам неколико фирми које годинама добијају разне субвенције из буџета, а овамо отпусте раднике, па их поново приме и тако стално функционишу. Или, исплаћују дио плате на руке. То се не смије дешавати. Треба забранити да конкуришу за подстицаје они за које се утврди било какав облик мешетарења”, рекла је Стевановићева за портал “Српскаинфо”.

Истиче да ће на наредној сједници Народне скупштине РС тражити списак исплаћених подстицаја и субвенција уназад две године, те правилнике по којима је то рађено.

“Осим тога, тражићу измјну регулативе, јер се сада за подстицаје тражи да је довољно да су измирена пореска дуговања. Тражићу да се забрани да конкуришу они који су преварили државу”, навела је Стевановићева.

Она је као посланик поставила питање у вези са субвенцијама.

Kако ће бити третирана предузећа која су, рецимо, прошле године остварила одређене помоћи и субвенције, а Пореска управа утврди да су та иста предузећа радила на црно, исплаћивала плате на руке, гласило је њено питање.