БАЊА ЛУКА, 04. фебруара – Неопходно је приступити измјенама и допунама Пословника о раду Народне скупштине Републике Српске и оне треба да иду у правцу спрјечавања злоупотреба и повреда пословника, изјавила је за Срну замјеник предсједника ДЕМОС-а и шеф посланичког клуба те странке у парламенту Српске Споменка Стевановић.

Стевановићева је истакла да је неопходно спријечити поједине посланике да се константо удаљавају од дневног реда, додајући да се морају неутралисати увреде и изношење неистина у парламенту Српске.

– Очекиване измјене и допуне пословника неће бити усмјерене против опозиције, као што се често износи у јавност од опозиционих политичара. Крањи циљ измјена и допуна је стварање услова за ефикаснији рад парламента – рекла је Стевановићева.

Коментаришући стање у владајућој коалицији у Српској, Стевановићева је истакла да је најважније међусобно поштовање и уважавање коалиционих партнера.

– Људи у ДЕМОС-у учешће у власти схватају као преузимање дијела одговорности. На одговорна мјеста постављамо и постављаћемо одговорне, стручне и образоване људе. На тај начин желимо дати допринос бољем функционисању Републике Српске, бољем животу њених грађана и по томе желимо бити посебно препознатљиви као странка – нагласила је Стевановићева.