ЗВОРНИК, 21. октобра – Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Зворник Споменка Стевановић оцијенила је данас да ће странка на новембарским изборима освојити најмање шест одборничких мандата у Скупштини града Зворника, као и побједу заједничког кандидата за градоначелника Зворника Зорана Стевановића.

Стевановићева је на конференцији за новинаре нагласила да ће ДЕМОС на регији Бирач освојити најмање 15 одборничких мандата и побједу кандидата ДЕМОС-а за начелника општине Шековићи Миладина Лазића, очекујући да ће тим изборним резултатима ДЕМОС бити друга странка по снази и на регији Бирач и у Зворнику.

Подсјећајући да ДЕМОС од свог оснивања на изборе излази први пут, Стевановићева је рекла да је странка отворена за све добре и поштене људе који своја знања, способности и енергију желе кроз политику, првенстевно кроз ДЕМОС, уложити у стварање бољег праведнијег, хуманијег, развијенијег и успјешнијег друштва.

“На ове изборе излазимо потпуно организационо спремни и искрено, без лажних обећања, тражимо и очекујемо подршку већег дијела грађана”, рекла је Стевановићева, која је носилац листе зворничког ДЕМОС-а на новембарским локалним изборима.

Она је навела да је изборни програм ДЕМОС-а конкретан, јасан, спроводив и да је базиран на проблемима обичних људи, као што су питања запослености, односно незапослености, пронаталитетне политике, бољег коришћења природних ресурса, бољег здравства, образовања, једном ријечју – стварању услова за бољи живот грађана и бољи животни стандард сваког појединца.

“На нашим одборничким листама налазе се поштени и добри људи који иза себе имају резултате, али и млади који имају визију и жељу да се укључе у политику, да утичу на друштвене промјене и да не буду обејкат већ субјекат будућих позитивних друштвених промјена”, истакла је Стевановићева.

Према њеним ријечима, ова кампања ће проћи у необичним и специфичним околностима због пандемије вируса корона, али ће ДЕМОС водити фер, поштену и коректну кампању, неће вријеђати друге политичке странке, јер их не сматра непријатељима него противницима који имају другачије изборне програме и мишљења.

Kандидат ДЕМОС-а за одборника у Скупштини града Зворника Горица Ђукановић Шакота рекла је да ће предизборне активности ове кампање, због тренутне епидемиолошке природе, бити прилагођене новонасталим препорукама.

Шакота је навела да је промотивни материјал ДЕМОС-а прилагођен новим околностима које су за ову старнку изазов више и истакла да ће кампања бити усмјерена на што квалитетније и безбједније информисање грађана у представљању свих кандидата са одборничке листе ДЕМОС-а.

Kандидат ДЕМОС-а за одборника у Градској скупштини Зворника Драгослав Милановић истакао је да ова предизборна кампања представља једну врсту задовољства, јер ће новембарски изборни резултат бити само потврда цјелогдишњењег рада ДЕМОС-а, који је окренут према грађанима Зворника.

“С правом могу рећи да ДЕМОС и његови активисти живе у народу годишње пуних 12 мјесеци, а не само за изборе, и окренути су грађанима у рјешавању многих инфраструктурних проблема”, рекао је Милановић.

Милановић је нагласио да је кандидатска одборничка листа састављена од људи из разних сфера живота, који могу дати значајан допронос даљем развоју града и бољем животу грађана Зворника.