БАЊА ЛУКА, 26. фебруара – Шеф Kлуба посланика ДЕМОС-а у Народној скупштини Републике Српске Споменка Стевановић рекла је да посјета БиХ предсједника Црне Горе Мила Ђукановића не би допринијела миру и стабилности.

– Важна је добра сарадња са сусједним земљама, али усвајање Закона о слободи вјероисповијести у Црној Гори је изазвало жесток отпор српског народа у овој земљи. Зато посјета Ђукановића БиХ не би била добра – рекла је Стевановићева на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске.

Она је истакла да су региону потребни мир и сарадња.

– Надам се да ће власт у Црној Гори повући наведени закон и да ће проевропску опредијељеност показати поштујући права свих народа – додала је Стевановићева.

Говорећи о Фронтексу, Стевановићева је навела да међу мигрантима има екстремиста што је опасност за Српску и БиХ, те је зато српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик у свему поступио одговорно.

– Задатак БиХ јесте да буде заштићена безбједност грађана. БиХ је опредијељена за сарадњу са ЕУ и Фронтексом, али у понуђеном споразуму није добро што би биле распоређене снаге између БиХ и Хрватске јер би БиХ имала повећан број миграната и постала прихватни центар – каже Стевановићева.