БАЊА ЛУКА, 11. мај – Замјеник предсједника ДЕМОС-а Споменка Стевановић истакла је да је Република Српска успјела да сачува економску и политичку стабилност упркос кризама са којима се сусрела у претходном периоду.

Стевановићева је навела да је на састанку странака владајуће коалиције констатовано да је претходни мандат ове власти у првом дијелу обиљежен кризом изазваном пандемијом вируса корона, а у другом дијелу кризом изазваном руско-украјинским сукобом.

“Влада Српске улаже напоре, а и у наредном периоду ће настојати да олакша живот грађанима и функционисање привреде. Најважније је да је Српска сачувала финансијску и политичку стабилност”, рекла је Стевановићева након састанка.

Она је рекла да је на састанку владајуће коалиције анализирана тренутна економска и политичка ситуација у Републици Српској, те разговарано и о припремама за наредне изборе.

Стевановићева је нагласила да ће ДЕМОС пријавити кандидатске листе за Народну скупштину Српске и за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, као и да ће подржати заједничке кандидате за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ.

“Сигурни смо да ће ДЕМОС направити добар изборни резултат на оба нивоа, да ће коалиција направити добар укупни резултат, али и да ће заједнички кандидати сигурно побиједити”, рекла је Стевановићева.