БАЊА ЛУKА, 24. мај – Замјеник предсједника Демократског савеза (ДЕМОС) Споменка Стевановић оцијенила је да је Централна изборна комисија (ЦИK) БиХ одгађањем локалних избора дефинитивно изашла из законског оквира, чиме је извршена једна врста правног насиља, као и да је питање легитимност избора.

“Начин избора чланова ЦИK-а БиХ је супротан закону и самим тим нелегитиман. Тиме се доводи у питање и легитимност одлуке о провођењу избора”, рекла је Стевановићева.

Стевановићева је подсјетила да су СДС и ПДП у коалицији и у сарадњи са странкама из Федерације БиХ изабрале своје страначке људе у ЦИK и довеле до стања тоталне конфузије.

Питање је, додала је, да ли ће избори уопште бити легитимни ако овакво стање остане и да ли ће то бити прави израз воље народа.

“Лицемјерно је од СДС-а и ПДП-а које стално потенцирају на транспарентности, провођењу закона, легитимности избора, да неко краде, а неко не краде изборе. Управо су они оваквим својим поступцима допријели оваквом стању у којем се тренутно налазимо”, закључила је Стевановићева.