УГЉЕВИК, 2. јуна – У мају мјесецу из Рудника и термоелектране Угљевик је у електроенергетски систем испоручено 159,99 гигават сати електричне енергије што је 42,6 одсто у односу на укупну мјесечну производњу у Електропривреди Републике Српске, потврдио је Чедомир Стојановић, вршилац дужности директора Рудника и термоелектране Угљевик.

Он је рекао да је од почетка године закључно са крајем маја, РиТе Угљевик произвела 756,49 гигават сати електричне енергије што је 34,38 одсто укупне производње у Електропривреди Републике Српске за тај период.

“Ти резултати су остварени у ванредним условима изазваних пандемијом корона вируса. У Руднику и термоелектрани Угљевик процес рада је био организован у складу са ванредним мјерама на сузбијању ширења корона вируса, од 13. марта 2020. године. Процес производње је организован на начин да на посао долазе искључиво радници који су неопходни за несметано одвијање производног процеса. Предузеће је увело строге мјере заштите према препорукама Републичког кризног штаба, а суспендован је био рад ресторана друштвене исхране радника, укинут организовани превоз радника, итд. Свим радницима који су радили подјељена су неопходна заштитна средства”, рекао је Стојановић.

Он је истакао да су радници предузећа поштовали мјере, а радни и производни процес и у руднику и у термоелектрани, у тим новонасталим условима, одвијао се несметано.

“Можемо констатовати да смо остварили добре производне резултате и нисмо имали радника заражених корона вирусом. Од данас су се на посао вратили сви радници предузећа и рад се наставља у нормализованим условима уз даље поштовање заштитних мјера”, истакао је Стојановић.