САРАЈЕВО, 3. априла – Предсједавајући Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Чедомир Стојановић разговарао је данас са шефицом Политичког одјела Kанцеларије специјалног представника Европске уније у БиХ Елисабет Томасинец.

Током састанка разговарало се о приоритетима европске агенде за БиХ, као и о могућностима убрзања испуњавања 14 приоритета из мишљења Европске комисије, посебно након што је БиХ у децембру прошле године добила статус кандидата за пуноправно чланство у ЕУ.

Поздрављен је убрзан процес успостављања власти на државном нивоу, као и усвајање Закона о буџету институција БиХ за ову годину.

Такође је констатован напредак у усвајању програма економских реформи, који је омогућио активацију пакета подршке ЕУ вриједног 70 милиона евра, који ће бити искориштен за унапређивање стања у сектору енергетике.

Истакнута је и значајна улога Парламентарне скупштине БиХ у процесу европских интеграција БиХ и усвајању легислативе којом би били испуњени кључни приоритети из европске агенде за БиХ.