БАЊА ЛУКА, 15. априла – Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић, рекла је током гостовања у емисији АТВ-а “Досије”, да је тржиште у Српској стабилно, те да нема мјеста паници.

Kако каже, у Српској није дошло до прекида ланца снабдијевања.

“Разумијемо страх код грађана. Поновило се оно са почетка пандемије, када су сви похрлили да купе намирнице. Међутим, тржиште у Републици Српској је стабилно. Није дошло нигдје до прекида ланца снабдијевања. Цијели свијет се суочава са повећањем цијена и инфлацијом. Српска проналази начин да се бори с тим”, навела је Сузана Гашић.

Она истиче да је Влада Српске правовремено реаговала, те је обезбиједила све потребне намирнице.

“Влада Српске је одговорна Влада. Ми смо процијенили да је одговорно и потребно да се набаве намирнице. Министарство трговине и туризма, заједно у сарадњи са Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде је обезбиједило све неопходне намирнице. Причамо о одређеним количинама пшенице, уља, шећера, соли, те нафте и нафтних деривата”, додаје Гашићева.

Малверзације на тржишту, неће дозволити.

“Инспекторат је урадио добар посао на терену. Очекујемо да по било каквој пријави гдје постоје евентуално некакве малверзације, изађемо на терен и да спријечимо такве ствари”, закључује министар трговине и туризма Српске, Сузана Гашић.