БАЊА ЛУKА, 16. март – Министарка трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је да је Влада данас усвојила Уредбу о враћању цијена на ниво од 5. марта када је у Српској потврђен први случај лица зараженог вирусом корона.

– Цијене које су биле 5. марта остају на снази и за убудуће док траје ситуација у којој се налазимо – рекла је Гашићева након ванредне сједнице Владе.

Према њеним ријечима, на овај корак су се опредијелили како би пружили додатну сигурност грађанима.

– На овај начин желимо да укажемо људима да нема разлога за панику. Наше тржиште је уредно снабдјевено, имамо довољне количине свих основних животних намирница, а уредан је и проток робе. Грађани могу да буду сигурни да неће бити безразложног повећања цијена основних животних намирница – нагласила је Гашићева.

Она је додала да Влада чини све што може да задржи редовно функционисање друштва.

– Нема потребе за стварање залиха, а цијене држимо под контролом. Сви треба само да будемо самодисциплиновани и да се придржавамо мјера које су прописали Мининистарство здравља и Институт за јавно здравство јер ћемо пратећи инструкције и упуства сви допринијети томе да што прије и на безболнији начин изађемо из ове ситуације – рекла је Гашићева.