ПАЛЕ, 23. ДЕЦЕМБРА  – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је да послије пет година присуства на политичкој сцени Републике Српске и БиХ данас одржавају сједницу Главног одбора странка како би направили пресјек укупног рада, који ће бити у функцији припрема за сљедећу изборну годину.


Чубриловић је рекао да су у овој странци задовољни досадашњим постигнутим резултатима и на локалним и на парламентарним изборима.

“Постали смо у већини локалних заједница дио градских скупштина преко одборника, а на нивоу Републике Српске и на нивоу БиХ парламентарна странка која се уважава и дио је власти и у Српској и у БиХ”, изјавио је Чубриловић новинарима.

Прије сједнице Главног одбора ДЕМОС-а на Палама, Чубриловић је навео да ће формирати одређене комисије, пододборе који ће се бавити ужим дијелом посла по сегментима и свему ономе што грађане интересује.

Чубриловић истиче да је ДЕМОС политичка опција умјерене оријентације, а да је њихов резултат “мјера нормалности” у БиХ и Републици Српској, па вјерује да ће идућа година то и показати.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Ацо Станишић рекао је да се данас навршава пет година постојања ове странке и у складу с наредном изборном годином врше анализе рада општинских и регионалних одбора, те стање економије и свега онога што је потребно по регијама и становништву.

“Надамо се да ћемо и у наредном периоду бити на фону са нашим становницима. У приоритету биће наше становништво и породица. Надам да ћемо и идуће године остварити добре резултате”, истакао је Станишић.

На Палама су данас у пуном саставу одржане сједнице Главног одбор и Предсједништва странке.