ЧАЈНИЧЕ, 11. новембра – Крајње је вријеме да Чајниче направи искорак напријед и ослободи се статуса „изразито неразвијене општине“ у Републици Српској, јер има сасвим довољно потенцијала за привредни развој – поручује кандидат ДЕМОС-а за начелника општине Чајниче Бојан Танасковић.

Он истиче да ће то бити један од главних задатака, којим би требало да се бави нова локална власт, почев већ од 16. новембра 2020. године.

Танасковић спада у ред младих, образованих и енергничних људи са јасном визијом развоја своје локалне заједнице и нада се да ће за 36. рођендан, у понедјељак, 16. новембра 2020. године добити најзначајнији поклон – повјерење својих суграђана да их води у наредне четири године.

“Ако грађани Чајнича дају глас мени и мом програму, сигуран сам да ћу врло брзо оправдати указано повјерење и показати како се за кратко вријеме много тога може учинити на побољшању квалитета живота и животног стандарда у једној малој локалној заједници”, нагласио је Танасковић.

Шта је то, што Вас издваја од осталих кандидата, због чега мислите да бирачи треба управо Вас да изаберу за новог начелника?

ТАНАСКОВИЋ: Иако спадам у ред млађих људи, морам да нагласим да већ имам богато искуство у раду локалне управе, јер сам у претходном периоду био одборник у једном мандату, док сам на мјесту замјеника начелника провео два мандата, те сам у потпуности упознат са функионисањем локалне управе. То су препознали и људи у Општинском одбору ДЕМОС-а, а с њиховом приједлогом се сложило и страначко руководство, те сам кандидован за начелника општине.

Каква су Ваша очекивања од предстојећих избора, како око личне кандидатуре, тако и око одборничке листе?

ТАНАСКОВИЋ: На листи кандидата ДЕМОС-а за одборнике, махом су млади и образовани људи, жељни доказивања у областима, за које су се школовали. Поред њих, ту су и нешто старије колеге, које су се већ доказале на руководећим мјестима у појединим привредним субјектима, тако да можемо рећи да је листа ДЕМОС-а за одборнике у Чајничу идеалан спој младости и искуства. Због тога сам увјерен да ћемо добити повјерење наших суграђана и да ћемо, као дио стабилне скупштинске већине, уз моју подршку као начелника општине, направити веома важне ствари и покренути Чајниче у једном новом смјеру.

Шта ћете прво урадити, уколико постанете начелник општине, а кандидати ДЕМОС-а освоје довољно одборничких мандата?

ТАНАСКОВИЋ: Пуно је проблема у Чајничу, али један од прироритета свакако је реорганизација Јавног комуналног предузећа. У будућности, за рад ЈКП, мора се издвајати више новца из општинске касе, то предузеће морају да воде стручни и провјерени кадрови, мора се обновити возни парк, дефинисати нови начин одвожења и рециклаже отпада. Морамо мислити на заштиту животне средине, јер имамо огроман природни потенцијал за развој туризма и не смијемо себи допустити да будемо немарни према природи. С тим у вези морам рећи да у потпуности подржавамо ставове руководства ДЕМОС-а о изградњи малих хидроцентрала, јер је и Чајниче међу оним општинама, које имају проблем са овим питањем. Настојаћу, уколико будем изабран за начелника, да ово питање ријешимо што прије, да се преиспитају до сада додјељене концесије и да се стане у крај лицемјерју, јер су свима пуна уста развоја туризма и заштите животне средине, а истовремено ћуте и затварају очи пред уништењем наших ријека, потока, природних ресурса..

На крају, шта Вас је водило у одлуци да се прикључите баш ДЕМОС-у?

ТАНАСКОВИЋ: Иако је ДЕМОС, у суштини, нова политичка опција у Републици Српској, предвођена је већ доказаним кадровима и искусним политичким представницима, који су у протеклом периоду дали огроман доринос развоју Републике Српске. Радити са таквим људима, велика је част и одговорност, у исто вријеме. ДЕМОС у први план истиче човјека, породицу, економски и привредни напредак Републике Српске, стварање услова за останак младих на вјековним огњиштиима, заштиту природних ресурса Српске. Све то требало би да буде циљ свих нас, који намјеравамо да останемо у својим локалним заједницама и дамо свој допринос развоју, како своје општине, тако и цијеле Српске.