ПРИЈЕДОР, 8. МАЈА  – Демократски савез /Демос/ у приједорској регији је већ прихваћен као политички субјект и даље ће наставити озбиљно радити на промоцији странке и принципа зацртаних актима странке, изјавио је данас у Приједору предсједник Градског одбора Демос Приједор Томислав Прпош.

“Наша је процјена да ће Демос имати доста присталица, поготово у Приједору. Формирајући органе попут актива жена и актива омладине, видјели смо да и у тим циљним групама имамо велику подршку”, рекао је Прпош на конференцији за новинаре у Приједору.

Он је навео да је Демос у приједорској регији завршио кампању конституисања.

“Јако смо задовољни резултатом и одзивом грађана и уважавањем наше иницијативе формирања Демоса на цијелој регији. Нама је велики успјех ово што смо формирали Демос у регији Приједор за само четири мјесеца”, додао је Прпош.

Према његовим ријечима, од 22. децембра прошле године до данас формиране су градска приједорска организација са око 400 чланова, те општинске организације Козарска Дубица /око 150 чланова/, Костајница и Оштра Лука /са по око 60 чланова/, а основани су иницијативни одбори у Новом Граду и Крупи на Уни гдје ће у скорије вријеме бити заказане оснивачке скупштине.

“Изабрали смо и регионални одбор 3. маја и очекујемо сада пуно интензивнију политичку активност о другим питањима и ангажовање у локалним заједницама регије Приједор”, нагласио је Прпош.

Одговарајући на питање да ли ће он бити заједнички кандидат странака које чине нову скупштинску већину за градоначелника Приједора на локалним изборима 2020. године, Прпош је рекао да је Демос дио скупштинске већине, да присуствује заједничким састанцима и да учествује у том раду.

“Нисмо још разговарали о заједничком кандидату. Мислим да је /за/ то још доста рано, а, према нашим актима, о заједничком кандидату и заједничким наступима на изборима одлучује Главни одбор Демоса. До тога има времена, па ћемо о тој теми имати кад да разговарамо”, закључио је Прпош.

За предсједника Регионалног одбора Демоса Приједор изабран је Ранко Колар, одборник у Скупштини града Приједора.