ПРИЈЕДОР, 25. ДЕЦЕМБРА  – Предсједник Градског одбора Демоса Приједор Томислав Прпош изјавио је да је с циљем уређивања односа у Заводу за изградњу града покренута иницијатива за статутарне и кадровске промјене у овом јавном предузећу.

“Циљ нам је да Завод, као важну установу у граду Приједору, одржимо и унаприједимо”, рекао је Прпош новинарима у Приједору.

Будући да није парламентарна странка, Демос је раније ове године иницијативу за промјене у Заводу покренуо посредством самосталног одборника у Скупштини града који је мандат добио као кандидат Социјалистичке партије, а сада је члан Демоса.

“Прво што смо жељели да урадимо је да изабремо скупштину предузећа и то смо учинили. Онда смо именовали вршиоце дужности чланова Управног одбора Завода за изградњу града Приједора и расписали јавни конкурс за избор чланова овог тијела”, навео је Прпош, који је и потпредсједник Демоса.

Одлуком о измјени и допуни одлуке о оснивању Завода за изградњу града Приједора, која је донесена на сједници локалног парламента 22. октобра, предвиђено је да, умјесто једног представника града, којег именује градоначелник, скупштину овог јавног предузећа чине три представника града које именује градска Скупштина.

Одборници Скупштине града Приједора именовали су 7. новембра нове представнике у скупштини Завода за изградњу града, и то Томислава Прпоша, Славка Антонића и Бранка Мацуру.

“Након ових спроведених активности које закон тражи, када конституишемо управни одбор, предузимаћемо даље радње према процјени”, најавио је Прпош.

Он је додао да ће Тихомир Тимарац бити кандидат Демоса за директора овог завода када за ту дужност буде расписан конкурс.