ДОБОЈ, 26. новембра – Директор предузећа “Аутопутеви Републике Српске” Душан Топић изјавио је да је данас у Добоју почела друга фаза изградње Kоридора “Пет це” кроз Републику Српску, док ће радови у трећој фази почети средином идуће године.

Поводом званичног почетак радова на изградњи дионице од Kостајнице до Путниковог брда, познатије као обилазница око Добоја, Топић је нагласио да је ово важан дан не само за “Аутопутеве”, него за цијелу Републику Српску и БиХ.

“Почели смо изградњу коридора `Пет це` прије двије године и посао подијелили у три фазе. Данас крећемо са другом фазом, а у припреми је и трећа”, рекао је Топић обраћајући се присутнима на градилишту будућег ауто-пута.

Топић је истакао да ће у наредне три године град Добој бити прилично оптерећен извођењем радова, уз много привременог регулисања саобраћаја, те мноштвом грађевинских машина.

“Молим грађане за стрпљене које ће нам свима требати, али кад се заврши овај пројект бенефити ће бити огромни. То ће означити растећење транзитног саобраћаја који се сада практично одвија кроз сам центар града”, навео је Топић.

Ауто-пут на европском Kоридору “Пет це” кроз Републику Српску дуг је 46,6 километара и његова изградња подијељена је у три дионице.