ТРНОВО, 7. ЈУНА  – У Трнову је данас основан Општински одбор /ОО/ Демократског савеза /Демос/, чиме је завршено формирање одбора ове партије на подручју Сарајевско-романијске регије.

За предсједника ОО Демоса Трново једногласно је изабран Драган Шиповац, потпредсједник Скупштине општине Трново.

Шиповац је захвалио за повјерење и обећао да ће са колегама радити искључиво у интересу грађана ове локалне заједнице.

Он је најавио да ће у предстојећим изборним циклусима ОО Демос Трново најближе сарађивати са локалним СНСД-ом.

Оснивачкој скупштини присуствовао је и предсједник Демоса Недељко Чубриловић, који је изразио задовољство што је Демос формирао регионалне одборе у осам од девет изборних јединица у Републици Српској и најавио да ће овај процес ускоро бити окончан у цијелости.

“Наша странка жели да свој развој гради на принципима компромиса и сарадње, а не на конфликтима. Наш циљ јесте просперитена и развијена Српска.
Демос је политичка опција у чијем су фокусу млади и стручни људи, који заједно са актуелним искусним руководством могу, требају и морају да креирају своју будућност, будућност Републике Српске”, поручио је Чубриловић.

Чубриловић, који је предсједник Народне скупштине Републике Српске, обећао је институционалну подршку републичких институција Трнову, као изразито неразвијеној општини.

Оснивачкој скупштини ОО Демоса присуствовао је и начелник општине Драгомир Гаговић са сарадницима.

Учеснике оснивачке скупштине ОО Демоса Трново поздравио је и успјешан рад пожелио и предсједник Регионалног одбора ове странке за Сарајевско-романијску регију Ацо Станишић са Пала.