УГЉЕВИК, 30. МАРТА  – Драган Јовић изабран је вечерас за предсједника Општинског одбора Демократског савеза /ДЕМОС/ Угљевик.

Оснивачкој скупштини присуствовао је предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, који је истакао да ће вечерашња скупштина у Угљевику дати печат цијелом процесу формирања страначких органа у који су, како каже, кренули прије четири мјесеца.

“У скоро свим локалним заједницама у Српској смо формирали одборе, очекујемо још у неколико општина да бисмо могли комплетирати и регионалне одборе, а избором предсједништва регионалних одбора формираћемо и предсједништво странке, а то очекујемо крајем априла”, рекао је Чубриловић новинарима.

Одговарајући на питања новинара да ли има контаката и сарадње са ДНС-ом, Чубриловић је рекао да се ДЕМОС не бави бившом политичком опцијом.

“Ми се бавимо нашом странком и имамо огромну подршку у народу, а то се свакодневно види. Велики дио нашег чланства, који су двије деценије били са нама и остали су са нама, њих укупно 80 одсто. Очекујемо да овај процес, заокружујући укупну организованост странке, наставимо у истом ентузијазму и са истом енергијом како бисмо локалне изборе дочекали што спремнији”, нагласио је Чубриловић, који је и предсједник Народне скупштине Српске.

Према његовим ријечима, управо ће локални избори бити први показатељ стварног стања и вриједности ДЕМОС-а на политичкој сцени Републике Српске.

Чубриловић је истакао да је огромна подршка народа ДЕМОС-у гарант доброг резултата на сљедећим локалним изборима.

Предсједник Општинског одброра Демоса Угљевик Драган Јовић изразио је задовољство огромном подршком грађана Угљевика овој политичкој партији.

“Мени је част и задовољство бити на челу младе политичке партије са младим људима, која ће радити на јачању и изградњи Угљевика и Републике Српске”, рекао је Јовић новинарима.

Он је напоменуо да су већина чланства угљевичког ДЕМОС-а млади људи који до сада нису имали политички ангажман.

“Вечерас смо изабрали и Општински одбор, имамо спој младости и искуства, а увјерен сам да ће ДЕМОС имати добар резултат на сљедећим локалним изборима, који ће потврдити оволику масовност”, закључио је Јовић.

Основачкој скупштини Демоса присуствовали су, осим бројних гостију из других политичких опција,  замјеник предсједника ове странке Споменка Стевановић и потпредсједник Милан Дакић, који су и народни посланици у Народној скупштини Републике Српске.