ШЕKОВИЋИ, 10. јула – Предсједништво ДЕМОС-а усвојило је данас платформу за локалне изборе која обухвата цијели простор Републике Српске, рекао је данас у Шековићима предсједник странке Недељко Чубриловић.

Чубриловић је, након сједнице Предсједништва, рекао Срни да ће регионалним и локалним одборима ДЕМОС-а платформа послужити да конкретизују све што се може прилагодити одређеној локалној средини у наредним изборима.

“Ми смо странка која се на ове локалне изборе пријавила у 57 локалних заједница за одборничка мјеста, као и са осам кандидата за функције начелника општина у Републици Српској”, навео је Чубриловић.

Он је додао да су савим реална очекивања да ће странка на локалним изборима освојити између 80 и 90 одборничких мандата и бити парламентарна у свим локалним заједницама.

Чубриловић је подсјетио да је Предсједништво донијело одлуку о учешћу на локалним изборима, с обзиром на то да због вируса корона не постоји могућност одржавања сједнице Главног одбора ДЕМОС-а.

Он је додао да ће све ово бити потврђено на Главном одбору када се стекну услови за то.

Чубриловић је рекао да ДЕМОС има свог кандидата за начелника општине Шековићи Миладина Лазића, који има подршку и чланства и своје средине.

“Мислим да ће нова снага и нова енергија са Лазићем, не само странци, него и овој локалној заједници донијети развој и напредак који је неопходан”, оцијенио је Чубриловић.

Лазић је рекао да ће се, ако буде добио повјерење грађана за функцију начелника општине, у складу са програмом ДЕМОС-а и конкретним локалним програмом за Шековиће, бавити рјешавањем проблема са којима је суочена ова локална заједница.

“Тај програм се базира на основним проблемима са којима се суочава ова локална заједница, а односи се прије свега на популациони и проблем миграција, проблем радних мјеста, проблем села и проблем неких општих услова за живот у овој локалној заједници”, навео је Лазић и додао да ће на основу тога бити сачињена јасна и систематска рјешења за сваки од наведених проблема.

Сједници су присуствовали сви чланови Предсједништва ДЕМОС-а.