ДЕРВЕНТА, 25. јануара – У Дервенти је синоћ отворена канцеларија Градског одбора ДЕМОС-а Дервента.

Отварању канцеларије, између осталих,  присуствовао је предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић, посланик ДЕМОС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Чедомир Стојановић, те шеф Повјереништва ГО ДЕМОС-а Дервента Јованка Божовић Миловановић.

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић истакао је да ће ова регија бити сигурно препознатљива по ДЕМОС-у, јер је ријеч о политичкој опцији која сигурно има перспективу на простору БиХ, а посебно на простору Републике Српске.

„Ријеч је о окупљању које би требало да произведе једну политичку опцију која ће бити значајна у Дервенти већ од слиједећих локалних избора. Наш циљ је да имамо једног одборника у Дервенти, а у Републици Српској да постигнемо резултат од укупно 100 одборника“, рекао је Чубриловић у обраћању окупљеним члановима странке.

Он је подсјетио да је ДЕМОС на протеклим Општим изборима у БиХ освојио пет мандата у Народној скупштини Републике Српске, те један на нивоу БиХ.

„По оцјенама многих били смо најреалнији и у својим процјенама колики нам је капацитет и шта можемо да реализујемо. Пред нама су локални избори. Треба да се приближимо сваком грађанину и покажемо ко смо и за шта се залажемо“, поручио је Чубриловић.

Посланик ДЕМОС-а у Парламенту БиХ Чедомир Стојановић захвалио се свима који су дали допринос да ДЕМОС има свог посланика на нивоу БиХ.

„Знам кроз које потешкоће су прошли ови људи формирајући Градски одбор. Ова екипа је спремна да направи добар резултат и да буде незаобилазан политички фактор у Дервенти, али и шире“, рекао је Стојановић.

Шеф Повјереништва ГО ДЕМОС Дервента Јованка Божовић Миловановић истакла је да ДЕМОС-у приступају добри и квалитетни људи који имају нешто да пруже грађанима и који се показују као тимски играчи, одани и вјерни ономе за шта се боре.

„Пред нама је тежак период , а ми само треба да радимо. Од данас званично почињемо рад на терену и очекујемо да остваримо циљ који смо зацртали за локалне изборе“, нагласила је Јованка Божовић Миловановић.