ФОЧА, 15. јула – На југоистоку Српске, од Требиња до Вишеграда, тачније у Изборној јединици девет, у 11 општина у којим излази на локалне изборе, ДЕМОС има за циљ најмање по једног одборника, а очекује се и минимум у једној општини мјесто начелника, речено је на данашњем састанку Регионалног одбора ДЕМОС-а у Фочи.

Предсједник странке Недељко Чубриловић каже да је задовољан степеном припремљености општинских одбора за предстојеће локалне изборе.

“Захвалан сам људима за спремност да раде, за компактност и очекујем да ће ова регија забиљежити веома добар резултат”, рекао је Чубриловић.

Он је навео да херцеговачки одбор ове странке има могућност кандидатуре за начелника општине у три локалне заједнице.

“Видјећемо у наредном периоду да ли ћемо ту могућност искористити, али оно што је сигурно јесте да смо данас промовисали кандидата за начелника Чајнича и надамо се да ћемо остварити добар резултат”, рекао је Чубриловић.

Предсједник Регионалног одбора Слободан Шараба каже да је циљ најмање по један одборник у свакој од 11 општина и један начелник општине.

“Вјероватно ћемо искористити могућност да идемо са кандидатима за начелника у три општине и надамо се да ћемо имати минимум једног начелника општине. Имамо изузетно квалитетне кандидате, прије свих Бојана Танасковића у Чајничу, јер је ријеч о младом и озбиљном човјеку, па се надамо да ћемо у Чајничу, а по могућности и у Требињу и Љубињу имати нашег начелника”, рекао јер Шараба.

Он истиче да ће ДЕМОС имати сарадњу са странкама из владајуће коалиције на републичком нивоу са којима, како је рекао, постоји могућност договора, а није изоставио ни могућност сарадње са неким од других странака у зависности од специфичности локалне средине.

Потпредсједник ДЕМОС-а Споменко Стојановић очекује да ће странка у новом сазиву фочанског парламента имати најмање четири одборника.

“Очекивања су да нећемо имати мање него што смо имали до сада, минимум четири, а надамо се и више”, каже Стојановић, који је и предсједник Општинског одбора у Фочи.

Он је истакао да је СНСД, као највећи коалициони партнер, једина странка са којом се преговара.

“Друге нећемо подржавати. Уколико наш партнер СНСД буде имао доброг кандидата за начелника Фоче, ми смо спремни да га подржимо”, поручио је Стојановић.