ДЕРВЕНТА, 23. април – Предсједник Демократског савеза (ДЕМОС) Недељко Чубриловић рекао је у Дервенти да је формирано Повјереништво странке у овом граду и да се ради о веома озбиљној групи људи који су опредијељени да у ДЕМОС-а траже своју политичку будућност.

“То су људи који су били и до сада ангажовани у неким политичким опцијама, који су доказани у својим професионалним пословима, и који желе да дају допринос развоју своје средине кроз политички рад у ДЕМОС-а”, изјавио је Чубриловић новинарима.

Он је навео да очекује да у наредних неколико недјеља буде и формирана Скупштина ДЕМОС-а у овом граду.

“Многе услове диктира и корона, али очекујем да ДЕМОС посвећено настави радити као што су до сада у припреми састанка повјереништва. Ако буду овако радили имаћемо резултате очекиване на републичким и локалним изборима”, додао је Чубриловић.

На челу Повјереништва ДЕМОС-а у Дервенти је Миро Симић, који је донедавно био предсједник ОО ДНС-а Дервента.

“Циљ нам је да формирамо општински одбор, да формирамо у старту актив жена и актив маладих, и да имамо формиране све мјесне одборе, као и да задржимо резултат од 1.000 гласова на општим и локаланим изборима”, рекао је Симић.

Он је навео да су у Повјереништву ДЕМОС-а сви предсједници мјесних одбора из ДНС-а.

“Они нису остали у садашњем сазиву ДНС-а. Од 19 чланова Општинског одбора ДНС-а са нама је 15”, рекао је Симић.

Чубриловић и чланови руководства ДЕМОС-а присуствоваће данас оснивачкој скупштини Општинског одбора ДЕМОС-а у Дому културе у Петрову која је заказана за 18.00 часова.