ФОЧА, 7. ЈУНА – У Фочи је данас одржана конститутивна сједница Регионалног одбора Демократског савеза /Демос/ за источну и Стару Херцеговину /Изборна јединица девет/, за чијег предсједника је изабран Слободан Шараба из Требиња.

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је да је странка формирана у већини локалних заједница у Српској, те да је остало да се конституише још један регионални одбор, што ће у скорије вријеме бити урађено.

“Припремамо сједницу Главног одбора на којем ћемо дефинисати Предсједништво странке, да бисмо прије годишњих одбора одржали састанак у функцији припрема за активности од јесени. Изузетно ми је задовољство да у овој регији имамо овакав састав чланова региононалног одбора, људи који су препознатљиви у својим срединама”, рекао је Чубриловић.

Он је истакао да Демос не прави странку појединаца, већ колектива.

“Бићемо странка компромиса и рјешења, никако она која ће свађалачки да дјелује унутар политичких опција на било којем нивоу. Сарадња у локалним заједницама са нашим коалиционим партнерима је веома добра и ту сарадњу ћемо и даље гајити”, навео је Чубриловић.

У састав Регионалног одбора Демоса ушло је десет општинских одбора, а у наредном периоду, како је рекао новоизабрани предсједник одбора Слободан Шараба, биће конституисана преостала три општинска одбора у овој регији – у Вишеграду, Чајничу и Источном Мостару.

“Суштински задаци су завршити конституисање у свим општинама, јачати странку на терену и позиционирати се полако за локалне изборе, који су наредне године”, рекао је Шараба.

Предсједник Општинског одбора Демоса у Фочи Споменко Стојановић рекао је да ће се убрзо завршити избор свих страначких органа, да би се већ на јесен кренуло са припремама за локалне изборе.

“Ми смо озбиљна политичка партија и надамо се да ћемо постићи добар резултат на локалним изборима”, навео је Стојановић.