ГРАДИШKА, 15. септембра – Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић изјавио је данас да је циљ странке да постане парламентарна у свим локалним заједницама у регијама Бањалука, Градишка и Приједор, али и осталим локалним скупштинама у Републици Српској.

“Ситуација у ДЕМОС-у два мјесеца пред локалне изборе је веома добра и постоји ентузијазам чланова и жеља да остваре добар резултат. Циљ је да будемо дио скупштинске већине гдје год је то могуће, а вјерујем да ћемо у великом броју средина бити пресудан политички фактор у формирању локалне власти”, рекао је Чубриловић новинарима у градишком Kултурном центру након састанка регионалних одбора ДЕМОС-а Бањалука, Градишка и Приједор.

Према његовим ријечима, на кандидатским листама ДЕМОС-а за одборнике у локалним скупштинама су људи који су у својим срединама препознатљиви по свом политичком и професионалном раду.

“Kандидатска листа ДЕМОС-а у Градишци, чији је носилац предсједник Регионалног и Градског одбора странке Владимир Јанковић, актуелни потпредсједник градске скупштине у Градишци, инжењер и привредник, је у цјелини за примјер и од њих очекујемо веома добар резултат”, истакао је Чубриловић.

Јанковић је рекао је да ДЕМОС на локалним изборима у регији која обухвата Градишку и општине Лакташи, Србац и Прњавор очекује око девет одборничких мандата у локалним скупштинама.

“У градској скупштини у Градишци тренутно имамо три одборника, а циљ нам је да на наредним изборима освојимо пет одборничких мандата”, рекао је Јанковић.