РИБНИК, 20. октобра – Привредни развој, правилно коришћење природних ресурса и квалитетна пронаталитетна политика, основа је на којој Демократски савез ДЕМОС базира своје политичко дјеловање, а чији је коначни циљ побољшање животног стандарда грађана и стабилност Републике Српске.

Порука је ово предсједника ДЕМОС-а Недељка Чубриловића, који је присуствовао представљању кандидата за одборнике у Скуптштини општине Рибник.

Према његовим ријечима, програм који је представио независни кандидат за начелника општине Рибник Драган Караћ, јесте и програм, који ДЕМОС промовише и у другим општинама.

“ДЕМОС води политику развоја свих локалних заједница, а посебно мањих рубних оштина, које спадају у ред неразвијених и изразито неразвијених”, нагласио је Чубриловић, позвавши грађане Рибника да пруже подршку носиоцу листе ДЕМОС-а за локалну скупштину Марка Чеку и независног кандидата за начелника општине Драгана Караћа.

Предсједник Чубриловић је све учеснике у предизбрном процесу позвао на поштивање препорука и мјера Института за јавно здравство Републике Српске, јер је здравље становништва битније од кампање.

Носилац листе ДЕМОС-а Марко Чеко нагласио је да ова странка у Рибнику води фер кампању, поштујући грађане и политичке конкуренте, поштујући све прописане епидемиолошке мјере.

“Очекујемо значајну подршку грађана и сматрамо да у локалном парламетну можемо да будемо заступљени са минимално два одборника”, навео је Чеко.

Исто очекивање има и независни кандидат за начелника општине Драган Караћ, који сматра да уз подршку ДЕМОС-а, као и грађана ове локалне заједнице, може да побиједи на предстојећим локалним изборима.

Он је нагласио да има добар развојни програм, који предвиђа привредни препород Рибника, посебно у дрвопрерађивачкој индустрији.

“Правилним искоришћавањем шумских ресурса и стварањем погона, који ће производити финалне производе, могуће је направити привредни препород ове локалне зајендице. На тај начин би могли да запослимо локално становништво, створили би услове за останак младих људи и за развој комплетног Рибника”, навео је Караћ, истакавши да је су привредни развој и одговарајућа пронаталитетна политика сигуран начин очувања ове општине и спречавање одлива становништва.